Ημερομηνία:

Κατηγορία:


Έκκληση για λελογισμένη χρήση νερού

Η ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α. Δήμων Κεφαλονιάς εφιστά την προσοχή σε όλους τους καταναλωτές κατά την καλοκαιρινή περίοδο να κάνουν λελογισμένη χρήση νερού και να αποφεύγουν την άσκοπη κατανάλωση.

Παρακαλούνται οι καταναλωτές να είναι όσο το δυνατόν πιο φειδωλοί στη χρήση νερού ειδικά τις ημέρες του καύσωνα και αν είναι δυνατόν η κατανάλωση να περιορίζεται για προσωπική χρήση.

Η ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α. Δήμων Κεφαλονιάς διαβεβαιώνει πως οι υπηρεσίες βρίσκονται σε επιφυλακή. Όλες οι εγκαταστάσεις ύδρευσης λειτουργούν στο μέγιστο της απόδοσής τους, ειδικότερα κατά τις ημέρες των ασυνήθιστα υψηλών θερμοκρασιών, για να καλύψουν τις υδρευτικές ανάγκες.

Το 2024 είναι μια χρονιά με εξαιρετικά μειωμένες βροχοπτώσεις. Η παρατεταμένη ανομβρία και οι υψηλές θερμοκρασίες δυσχεραίνουν την ομαλή υδροδότηση των οικισμών. Για αυτόν το λόγο θα πρέπει να μειώσουμε στο ελάχιστο δυνατό την κατανάλωση νερού και να το χρησιμοποιούμε με ορθολογικό τρόπο.

Απευθύνουμε έκκληση προς όλους τους κατοίκους της Κεφαλονιάς:

  1. Να μειώσουν τις καταναλώσεις και την άσκοπη χρήση του νερού,
  2. Να ελέγχουν προληπτικά και ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα εσωτερικά δίκτυα των τουριστικών μονάδων και να φροντίσουν να διορθώσουν άμεσα τυχόν διαρροές,
  3. Να ενημερώνουν άμεσα τη ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Δ.Κ. για τυχόν διαρροές που εντοπίζουν,
  4. Να μην πλένουν πεζοδρόμια, οδούς, αυτοκίνητα,
  5. Να αποφεύγεται το πότισμα του γρασιδιού και
  6. Να τοποθετούν αυτόματες βάνες στα εξωτερικά ντουζ.

Ενημερώνουμε ότι η κατάσταση είναι αρκετά σοβαρή και θα πρέπει όλοι οι δημότες να λάβουν μέτρα για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο συλλογικά.

Σε περίπτωση που τα προαναφερθέντα μέτρα δεν εφαρμοστούν ή δεν καταστεί δυνατό να ελέγξουν την ζήτηση, η ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Δ.Κ. θα αναγκαστεί να λάβει έκτακτα μέτρα σε όλο το νησί, όπως:

  • Απαγόρευση χρήσης νερού ύδρευσης σε μη βασικές χρήσεις όπως πλύσιμο των αυτοκινήτων, αυλών, κοινόχρηστων χώρων κ.λ.π.
  • Περιοδικές διακοπές νερού
  • Αύξηση του τιμολογίου για τις μεγάλες καταναλώσεις.

Ευελπιστούμε για την από μέρους σας συμβολή στην συλλογική προσπάθεια αντιμετώπισης της λειψυδρίας.

Ο Πρόεδρος της ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ

 

Σπαθής Σταύρος

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο


Σχετικά Άρθρα